Szabályzat
OKF: HIVATÁSOS TŰZOLTÓK TŰZOLTÓSPORT VERSENYSZABÁLYZATA (Kezdete: 2008.4.24. 14:0)
Tűzoltósport versenyt az OKF, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok, a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok, valamint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ rendezhet. A SZABÁLYZAT itt olvasható.

1) Tűzoltósport versenyt (továbbiakban: verseny) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (továbbiakban: BM OKF) a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok (továbbiakban: igazgatóságok), a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok, valamint a BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (továbbiakban: BM KOK) rendezhet.

2) Az 6) a. és b. pontokban említett versenyek az alábbi versenyszámokból állnak:

a. 100 m-es akadályfutás,
b. horoglétra-mászás,
c. 4x100m-es váltófutás,
d. kismotorfecskendő-szerelés,

3) Az 6) c.-e. pontokban említett versenyen a 2) a.-d. pontokban említett versenyszámokat lehet szervezni.

4) Versenyeztetési kategóriák:

a. egyéni (2.a és 2.b pont),
b. egyéni összetett (kizárólag 2.a és 2.b együtt),
c. csapat ( 2.c és 2.d pont),
d. csapat összetett (valamennyi versenyszámban történő indulás esetén).

5) Korosztályos megkülönböztetésre a rendező szerv vezetőjének döntése alapján van lehetőség (pl.: egyéni versenyszámokban a 35. életév alatti és feletti résztvevők díjazására).

6) A hazai rendezésű versenyek fajtái:

a. Nemzetközi verseny: külföldi és hazai válogatott csapatok részvételével. Ez a verseny csak BM OKF főigazgatója engedélyével szervezhető, kivéve, ha az az I. fokozatú verseny keretében kerül megrendezésre.
b. Országos verseny: a megyei, a fővárosi válogatott csapatok részvételével, amely kétévenként kerül megrendezésre a BM OKF szervezésében. A versenyre külföldi csapatok is meghívhatók, akiknek díjazása külön kategóriában történik.
c. Megyei, fővárosi verseny (II. fokozatú verseny): a megyében (fővárosban) található hivatásos önkormányzati (kerületi) tűzoltóságok válogatottjai, valamint meghívott csapatok között végrehajtható verseny. A megrendezése kétévente kötelező (országos verseny rendezésének évében vagy az azt megelőző évben), de évenként is szervezhető versenyfajta.

d. Házi verseny (I. fokozatú verseny): a szolgálati csoportok között kötelezően (a helyi sajátosságok figyelembevételével) évente kell szervezni. Ebbe a kategóriába tartozik a BM KOK által szervezett verseny is azzal, hogy a verseny gyakoriságát a BM KOK igazgatója határozza meg, A versenyt a hallgatói állomány (csapat(ok) meghívása engedélyezett) részére kell szervezni.
e. Meghívásos verseny: A rendező szerv állapítja meg a meghívottak körét és az általa megrendezni kívánt versenyszámokat azzal, hogy a versenyszámok közül legalább egy egyéni és legalább egy csapatversenyt meg kell rendezni.

Szekszárd, 2008.04.24.

Hollósi Tibor titkár
Tolna Megyei Tűzoltószövetség

A SZABÁLYZAT itt tekinthető meg.


Letölthető állományok:

Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség (c) 2008 Minden jog fenntartva!
Készítette: