Tervezetek
A TOLNA MEGYEI TŰZOLTÓSZÖVETSÉG 2009. ÉVI BESZÁMOLÓJA (Kezdete: 2011.3.14. 0:0)
Itt olvasható a Tolna Megyei Tűzoltószövetség 2009. évi beszámolója, melyet a Küldöttgyűlés 2010. március 06.-i ülésén elfogadott.
BESZÁMOLÓ
a Tolna Megyei Tűzoltószövetség Küldöttgyűlése részére
A Tolna Megyei Tűzoltószövetség 2009. évi tevékenységéről beszámoló

Szövetségünk Alapszabályának és elfogadott munkaterve alapján végezte a tevékenységét. Kitűzött feladatainkat végrehajtottuk.

A küldött közgyűlésünkre 2009. március 7.-én a Thelena Hotelben került sor, most már mondhatjuk, hogy hagyományosan.
Az elmúlt évi tevékenységről szóló beszámoló és a költségvetés elfogadása után komoly témákat kellett még megvitatni, hiszen itt fogadtuk el a közhasznúságra vonatkozóan az Alapszabályunk módosításait, illetve a vezetőség választásra jelölő bizottságot választottunk.
Meghallgathattunk a Szent Flórián Alapítvány kuratóriumát az előző évi tevékenységükről és megállapíthattuk, hogy a segélyezést körültekintően, pénzügyileg pedig megalapozottan végzik.

A közhasznúságra vonatkozóan kérelmünket előterjesztettük, melyet a Cégbíróság nem fogadott el és hiánypótlásra szólított fel bennünket, így még egy küldött közgyűlést kellett tartanunk, 2009. május 30.-án Dombóváron a tűzoltó versennyel egyszerre. A napirend a Cégbíróság által leírtak pótlása, melyet sikeresen megtettünk és a benyújtás után a közhasznúsági fokozatot megkaptuk.

A munkaterv készítésekor már tudtuk azt, hogy ebben az esztendőben három település tűzoltósága is 135 éves évfordulót fog ünnepelni, melyeket a szövetségünknek is figyelembe kell vennie az elismerések tervezésekor.

A három település és tűzoltóság:

Tamási – Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság, Önkéntes Tűzoltóság
Bonyhád – Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság
Paks – Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság


Megtartottuk vezetőségi üléseinket, az ott meghatározott határozatokat végrehajtottuk.

Megtartottuk hagyományos rendezvényeinket:

A gróf Széchényi Ödön tűzoltóversenyre már nyolcadik alkalommal került sor Bonyhádon.
A verseny elméleti része Széchenyi Ödön munkássága és általános tűzvédelmi ismeretek témakörökből állt. A gyakorlati feladat leküzdése -ami osztott sugár szerelés volt a házigazda iskola udvarán- nagy érdeklődés mellett zajlott. Az eredmények mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatnál igen szorosan alakultak. Az elméleti feladatsor kitöltése átlagosan 80% os volt, míg a víz a sugárcsöveknél már 28 –35 mp után megjelent!

A Tolna megyei tűzoltók Szent Flórián Napját Bonyhádon ünnepeltük, az Egyesület 135 éves évfordulójával egy időben. Az ünnepséget sajnos a hőmérséklet lehűlése miatt a szabad téren be kellett fejeznünk és egy rövid idő után a Művelődési Házban folytattuk. Az Egyesület itt mutatta be a Volvo alvázra szerelt gépjárműfecskendőjét, melyet Hollandiából szereztek be az Önkormányzat támogatásából illetve saját forrásból.

A megyei tűzoltóversenyt Dombóváron tartottuk meg, melyhez új pálya elemeket készítettünk. Az egyéni illetve a váltó versenyszámokhoz így már kettő komplett pályát fel tudunk építeni, így igazi versenyt láthatunk. A pálya elemekhez anyagot biztosítottunk, az elemeket a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok szakemberei készítették el.

A Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen megrendeztük a hivatásos és önkéntes tűzoltóságok szakmai vetélkedőjét Kölesden. A kitalált akadálypálya elemeket egyéni számként légzőkészülékben kellett leküzdeni a résztvevőknek.

A megyei versenyen elért eredmények alapján a Bölcskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapatai képviselték megyénket az Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyen, melyhez szövetségünk az úti költséget biztosította.

A Kurdon megtartott Tűzkakas vetélkedőn ismételten bizonyították a helyiek, hogy a rendezvény megérdemelten szerepel a megyei rendezvények között. Ismételten magas színvonalon rendezték meg a vetélkedőn, A résztvevő csapatok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az ötletes versenyszámok végrehajtásába.

Megtartottuk a tűzoltóságok hagyományos futball tornáját Tamásiban, melyen a Dombóvári tűzoltóknak sikerült elhódítani az első helyet.

Természetesen megünnepeltük a Tamási illetve a Paksi tűzoltóságok 135 éves évfordulóit is.


Szekszárd, 2010. március 6.-n
Gergelics István sk.
elnök
Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség (c) 2008 Minden jog fenntartva!
Készítette: